UniBarge

DUURZAAMHEID

Wij vinden het onze maatschappelijke plicht om proactief bij te dragen aan duurzaamheid en werken hard aan verdere vergroening.

Focus op duurzaamheid

Net als onze klanten werken wij hard aan verdere verduurzaming van onze bedrijfsprocessen. Wij vinden het onze maatschappelijke plicht om meer te doen dan wat de wet ons voorschrijft, door proactief bij te dragen aan vergroening en het behoud van onze aarde. Bijvoorbeeld door zelf te zorgen voor een milieuvriendelijke verwerking van afvalstromen in samenwerking met gerenommeerde afvalpartners waaronder CIMS Netherlands. 

Onze schepen

Wij hebben zelf het initiatief genomen om vooruit te lopen op de wetgeving en ervoor te zorgen dat een aanzienlijk deel van onze bestaande schepen voldoet aan de hoogste milieunormen (Europese stage V) die op dit moment alleen nog maar gelden voor nieuwbouwschepen.

Daarnaast is een aantal van onze schepen al klaar voor closed inspection en sampling. Dat leidt tot een veilige en gezondere werkomgeving voor onze crew, emissieloze inspecties en een beter en accurater sampling proces.

Europa's eerste dual-fuel groene methanol bunkerschip

Met de strengere aankomende wetgeving in de maritieme industrie om de CO2-uitstoot verder te verminderen is er een grote noodzaak voor grote en kleine schepen om schonere brandstoffen te gebruiken. UniBarge zet een belangrijke stap in de overgang naar een groenere toekomst voor de scheepvaart met de ontwikkeling van Europa’s eerste dual-fuel bunkerschip op groene methanol.

Het schip is het eerste groene binnenvaartschip in Europa dat ook dienst doet als bunkerschip voor methanol en zowel groene methanol levert als gebruikt. De groene methanol wordt geproduceerd uit hernieuwbare en circulaire grondstoffen, zoals hernieuwbaar aardgas uit vergisters, stortplaatsen en cellulosehoudend biomassa-afval en is daarnaast gecertificeerd door de ISCC. De planning is dat het schip de tweede helft van 2024 wordt ingezet in de haven van Rotterdam. Een primeur en mijlpaal.

Voor de komende jaren staan meer duurzame, prestigieuze en innovatieve projecten gepland. Volg ons via LinkedIn en Facebook en kijk regelmatig op onze site voor de laatste informatie.

Blijf op de hoogte