UniBarge

Duurzaamheid is onderdeel van onze dienstverlening

Bij UniBarge zijn we ons al heel lang bewust van het belang om een bijdrage te leveren aan het beschermen van ons milieu. We zijn voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen die emissies beperken en onze impact op het milieu verkleinen.

Onze duurzaamheidsfilosofie

We geloven in haalbare stappen naar een duurzamere toekomst. Kleine, concrete verbeteringen brengen ons steeds dichter bij ons doel. Lees hieronder meer over de diverse stappen die UniBarge heeft gerealiseerd op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid: kleine stappen,
grote impact. Samen vooruit. Dat is ons doel!

SCR-installatie (Stage V)

Ons commitment aan duurzaamheid begon met de afbouw van de New Orleans, toen we besloten een SCR-installatie (nabehandeling uitlaatgassen) te plaatsen. Deze technologie reduceert NOX- en SOX-emissies en bleek een groot succes. Stap voor stap hebben we meerdere schepen uitgerust met deze installatie. Inmiddels hebben we 21 SCR-installaties (Stage V) op onze vloot geïnstalleerd.

Brainbox

Onze volgende stap was de introductie van de Brainbox op onze schepen. Met deze technologie meten we de CO-uitstoot en we kunnen de resultaten ook met onze klanten communiceren. De Brainbox vormt de schakel tussen kantoor en vloot. Op dit moment zijn 24 van onze schepen uitgerust met een Brainbox.

Tank-Eye closed systems

We hebben inmiddels op diverse schepen Tank Eye Vapour Lock Valves geïnstalleerd. Deze milieuvriendelijke oplossing elimineert de uitstoot van schadelijke en gevaarlijke stoffen en zorgt voor een gezondere en veilige werkomgeving. Het systeem maakt het mogelijk om representatieve gesloten samples te nemen en gesloten inspecties uit te voeren. Hierdoor voldoen de schepen waarop deze oplossing is geïnstalleerd nu al aan de komende strengere regels en voorschriften (ADN 2025).

Milieuvriendelijke seals

Recent hebben we een schip uitgerust met milieuvriendelijke seals, specifiek voor de Veth-Jet (boegschroefinstallatie) en de schroefasdichting (voortstuwing). De seals zijn 100% waterdicht en milieuvriendelijk omdat ze ervoor zorgen dat er geen olie of smeermiddel in het water lekt. 

Renewable HVO 100

En we gaan nog een stapje verder: inmiddels varen een aantal schepen van UniBarge op renewable HVO100. HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils en verwijst naar de biologische grondstoffen zoals plantaardige en dierlijke vetten en gebruikte frituurolie waarvan deze biodiesel wordt gemaakt. HVO100 reduceert de CO-uitstoot drastisch en levert een besparing op van meer dan 85% in vergelijking met traditionele diesel, waardoor we onze ecologische voetafdruk aanzienlijk verminderen.

Easy does it

Voordat we HVO100 breder inzetten, evalueren we eerst de ervaringen van onze bemanning. Op basis van hun feedback gaan we meer schepen overschakelen op deze duurzame brandstof.

Toekomstige ontwikkelingen

En uiteraard blijven we continu investeren in duurzaamheid en kijken we naar nieuwe oplossingen. Daarom zijn we op dit moment ook bezig met de ontwikkeling van een schip voor het transport van CO. Meer details volgen binnenkort, dus houd onze social media en website in de gaten!

Alle ontwikkelingen op een rij:

Blijf op de hoogte